Posts

Showing posts from August, 2016

WW ~ The Hairy Good Moktan

Image
Bila dah musim..

#orangkampung
~ Nai at Tak Pe Je.

Vene Cream Renouvel ~ Jom Cantik!

Image
Assalamu'alaikum. Hari ni aku nak kongsi testimony tentang Vene Cream Renouvel, khusus untuk korang semua. Macamana aku boleh terjebak dalam arena beauty cream ni, meh sini nak cerita. Mak la, dia susah nak sesuai dengan mana-mana beauty products, pakai seminggu elok, lepas tu jenuh masalah muka. Aku kebetulannya duk guna Vene Slimming Lotion dua minggu sebelum raya, dah elok menjadi dengan aku, maka aku tertarik nak rekemen Vene Cream Renouvel kat mak. Apa kaitannya? Kaitannya, kedua-dua produk itu adalah keluaran syarikat yang sama. Brochure pun depan belakang je, betapa sinonim dan macam kembar dah pun.

Itu poster Vene Slimming Lotion. Yang ni pulak poster Vene Cream Renouvel:

Depan-belakang je pun, jimat kan?

Itu gambar nak sebelum pakai krim, memang terbakar lain macam. Kat bawah ni lepas dia pakai dalam seminggu lebih, masa dia kena tahan kat wad. Seronok dapat discharge dan muka pulak lawa, tak menyempat-nyempat suruh aku ambik gambar dia, nak share dengan wassap group masjid.

Batik Sarung & I, We Had A Thing Going On

Image
Assalamu'alaikum. I've always been a big fan of traditional Malay attires, with my constant used hashtags #teambajukurung #teambajutradisi #teamkurungmodern and the like. One of the things I've missed most is pairing a plain fabric with batik sarung and/or songket, the latter of which has been made a few weeks ago. In particular, I've been craving for the following style, as you can see in the picture taken in 1992. 

The very style I have long since left behind, as far as the skirt is concerned, reason being I just couldn't find that kind of loose batik anymore. Mom said it's all over the place, but why oh why, I couldn't seem to find anywhere? There must be somewhere, it's just that I don't know where. So I got myself a normal batik sarung that was a please to my eyes and sent it over to the tailor. I'd of course reveal it once it's done. 

I somehow felt like layering the plain fabric with some decorative lace, which I thought would complemen…

WW ~ Section Closed

Image
Taken.

~ Nai at Tak Pe Je

One Hijab A.M to P.M

Image
Assalamu'alaikum. There's one time sometimes you just love a particular hijab so much that you don't mind to keep donning it day in day out, for about a few days? Well, that was me then back in the uni, at least. Dah lama tak buat kerja macam tu, maklum la umur macam aku ni kena la jaga rapport sikit, kan? Tapi Sabtu dan Ahad baru-baru ni aku duk pakai shawl sama pagi sampai malam, selesa sangat fabriknya. Kat sini aku cerita yang hari Ahad je, tau.. sebab yang hari Sabtu kena buat entry asing, cerita pasal open house. 
Mak aku masuk wad dekat dua minggu, kelam-kabut sungguh kami adik-beradik nak tempuhi dugaan yang mendatang. Teruk keadaan mak kali ni, maklumlah paru-paru dia makin lemah dan jangkitan kuman pulak makin hebat, siap batuk berdarah hampir segelas mug masa tadah. Kami semua dah takde kata-kata, sama-sama membantu dan berkongsi menjaga setakat termampu. Aku pulak demam dan batuk serentak dengan dia, ada masa-masa yang aku telan ubat, memang terbaring lesu je ka…

WW ~ What Makeups Can Do

Image
No wonder people are obsessed with makeups or even make-up apps!
~ Nai at Tak Pe Je.