Posts

Showing posts from June, 2017

Pot-Pet Sembang Kisah Biasa-Biasa

Image
Assalamu'alaikum. Ramadan kali ni aku memang kalut dan kadang-kadang ke laut, ada ke patut? Ada masanya menghabiskan masa berjam-jam depan laptop sampai selesai dokumen-dokumen yang nak dimajukan kepada clients, tapi ada ketikanya terpaksa ke bulan, bintang, planet Pluto dan turun semula ke bumi, masih tak boleh menyiapkan sebaris ayat sekalipun. Itulah yang aku maksudkan dengan ke laut tadi, sindrom tepu otak kanan dan kiri melanda diri. Maka, tak hairanlah kalau blog ni sendu je dua tiga menjak ni, minggu bertemu minggu, setakat boleh update dengan Wordless Wednesday posts, apa nak gebang?

Biasanya kalau tiba waktu ke laut gitu, mulalah main sauk je tudung mana yang tergantung kat perimeter paling dekat dengan tangan. Contoh macam semalam dengan hari ni, duk ke hulu ke hilir pakai shawl yang sama, gaya lilitan je berbeza. Jenuh ler berkejar pagi-pagi ke Shah Alam, sekali tak berjaya melaksanakan misi pemfailan dokumen. Susah tau nak borak dengan orang-orang kaunter ni, dorang ter…

WW ~ Rumah Labah-Labah

Image
Surah Al-Ankabut (29): Ayat 41
~ Nai at Tak Pe Je.

WW ~ Teruskan Usaha, Tingkatkan Prestasi. Fighting!

Image
Fighting!

~ Nai at Tak Pe Je.