Posts

Showing posts from September, 2011

Yang Tak Punya Apa

Image
As salam. Korang tau, ada sesetengah lagu bila dengar boleh meruntun jiwa. Menyentap-nyentap tangkai hati. Tapi lagu-lagu macam tu tak selalu hadir. Sekurang-kurangnya itu la yang aku rasa. Sekali dah terjatuh cinta, jadi la evergreen.
Dah lama tak ada lagu yang mampu buatkan aku rasa macam tu. Sehingga la baru-baru ni. Dalam kereta dengan adik ipar, aku sempat dengar kejap je. Nak tunggu sampai lagu tu habis, duk tengah dihambat waktu. Terngiang-ngiang je kat telinga. Selang seminggu dua lepas tu ada peluang lagi dengar. Kejap jugak, tajuk pun tak sempat tahu.
Malam tadi lama aku termenung kat you.tube. Nak carik tajuk lagu, langsung takde clue. Nak beriya mengetuk jendela Google pun takde maknanya. Masa dinner tadi aku hampir aje melompat bila terdengar lagu tu kat TV9. Jadi lagu tema untuk slot drama 'Keimanan Cinta'. Kebetulan bonda duk layan cerita tu. Sampai sanggup bawak pinggan depan TV bondaku.
Berdesup aku naik carik lagu tu. Dan cepat-cepat letakkan laptop kat riba, buat entry ni. Tabik …

Dilema Sepasang Kasut

Pasca Lebaran

Image
As salam.  Dah abis raya ke korang? Raya kan sebulan.  Especially bagi warga kota Metrofulus Kuala Lumpur. Open House merata-rata. Sampai jam la KL nih tak kira Sabtu, tak kira Ahad. Naik buhsan aku..
Kalau tak buat open house, susah orang nak datang beraya. Tak macam kat kampung, tak payah tunggu buat open house pun orang datang je. Budak-budak pun tak segan nak ketuk pintu rumah. Tapi kalau kat KL nih, mak bapak marah nak simply beraya rumah jiran. Kecuali la dapat jemputan.
Aku sampai terkujat monkey la satu hari tu. Member anak aku datang beraya, mak dia sound baik punya suruh balik. Huk oloh... Tapi esoknya dia jemput anak aku datang rumah.  Ada birthday party kakak kawan Junior tu. Siap bagi duit raya lagi, sama jumlah yang aku kasi kat anak dia semalamnya. Well, at least dia tau aku tak kisah anak dia lepak beraya rumah aku. Tak macam orang lain yang dia kenal. Aku kan orang kampung je...
Anyways, aku lepas seminggu cuti raya ni bukan main kemaruk lagi kat KUIH RAYA. Mungkin sebab duk control tak m…