Posts

Showing posts from April, 2012

Less Is More

Image
Salam.  Silence Is Sometimes Deafening. But what choice do I have, if that's what I need. God Knows Best. Less Is More, I Guess.



The FUTURE is mine.



Aksesori Terhangat

Image
Salam. Apa khabar semua? Hari ni nak borak sket pasal aksesori. Lama dah aku tak pakai aksesori nih, especially rantai. Ye la, dah hijab labuh tutup dada, bukan nampak pun kalau pakai rantai.  Nak pakai kat atas tudung, berat la pulak material nye. Jadi tak selesa pulak nak bergerak. Sehingga la kawan aku buat bisnes aksesori baru2 nih. Lawa nye la koleksi aksesori dia. Sila layari http://www.facebook.com/MomNTotsShoppe ya, korang..

Ni la rantai yang aku tak bleh tahan godaan lalu kuangkat bawak balik:

Bracelet nye pun eeeiii.... da bomb gitu... ^_^

Kita ni kawan2 seronok support sama sendiri, kan? Lebih2 lagi kalau kawan2 kita buat bisnes yang sangat dekat dengan hati kita... Aku dah jatuh tangga sangat2 kat aksesori Moms & Tots Shoppe nih.


Kat kedai maya ni jugak korang bleh beli Educational Tools untuk anak2 korang. Bagi yang punya anak special, dapat diskaun 10%. Kalau takde pun takpe, sebab harganya masih jauh lebih murah  nak banding dengan kat pasaran sana...
Julung2 kali nya ada gambar2 mac…

Intonasi & Lokasi

Salam. Pagi ni ambik masa nak update blog kejap, jom temani daku? Kita borak pasal suara dan pengaruh lokasi. Sebulan lepas aku jumpa ADO kat Temerloh, ada keja sket. Amenda ADO tu? Ala.. Yg keja kat pejabat tanah tu. Penolong DO. Hehehe, saje je tak letak titik kat initials A.D.O dengan D.O. Orang-orang kita nih memang suka sebut initials, tapi kadang2 tak tau pun amenda yg disebut, kan? Land ofis ni kan asalnya ikut sistem omputih, cakap London. Pangkat paling glemer kat land ofis of kos la Pegawai Daerah dan Pembantu Pegawai Daerah, ikut department masing2. Dah dari zaman British duk sebut D.O (District Officer) utk Pegawai Daerah, A.D.O (Assistant District Officer) utk Penolong Pegawai Daerah, mesti la havoc kalu tiba2 kita pegi land ofis mintak nak jumpa PD ataupun PPD. Eh, Port Dickson? Oooo... Pantai Port Dickson, ya tuan? Negeri Sembilan nun, bukan kat sini... ^_^
Anyways, A.D.O tu punya la soft-spoken orang nya. Mesra alam dengan diriku ini, may be sebab bila tau datang dari …

Cokelat Cinta

Image
Salam. Ogos tahun lepas Junior bagi aku sekotak coklat Berry's. Elok je berbungkus dalam kotak plastik transparent bentuk hati. Dihiasi reben merah dengan lambang hati. Berbunga-bunga la hati Mummy, kan?
Sejak tu tak pernah aku bukak pun kotak tu, apatah lagi makan cokelatnya. Kalau boleh, siap nak frame aje sampai bila-bila. Saje je aku letak kat meja solek sekali dengan barang-barang wajib pandang. Sebab setiapkali aku tengok coklat tu, hati aku lembab je... Tapi budak tu tak jemu-jemu tanya soklan-soklan macam ni:
~ Mummy tak nak makan ke coklat ni? ~ Kenapa Mummy tak makan pun coklat tu? ~ Eh, Mummy tak bukak lagi coklat ni? ~ Mummy tak suka ke coklat tu?
Tak kisah la berapa kali pun aku bgtau aku sayang nak makan,  dia tetap tanya soklan-soklan yang sewaktu dengannya. Kalau dia nak, aku tak kisah pun bukak dan bagi dia makan.  Dia insist tak mau, sebab katanya dia dah kasi hadiah kat Mummy. So, aku biarkan la aje, kan?
Dua hari lepas dia pegang kotak coklat tu dan ulang soklan yang sama. Aku…

Jendela Waktu

Salam. Korang tau, aku dah 8 tahun ambik Soy Milk Protein digoncang bersama Fiber Plus keluaran Cosway. Lately sejak depa keluarkan Whole Food Nutrition, aku dah tak beli Protein tu lagi. Duk goncang la Whole Food Nutrition dengan Fiber Plus, minum setiap pagi. Memang berkesan untuk weight management dan kesihatan minda serta tubuh-badan. Tak de masalah berat badan yang serius la, pendek kata.
Sampai la hujung tahun 2011. Lain macam aje naik badan mendadak. Makan sama jugak. May be sebab lama sangat tak exercise ataupun duk berhantar berambik je dgn kereta, tak macam dulu jalan kaki, turun naik LRT ke hulu ke hilir. Penat pun lain macam, siap boleh tertidur lagi masa tengah borak dengan anak balik dari ofis. Banyak kali husband aku dah siap2 nak ajak pergi makan, tak sampai hati kejutkan aku yang terlelap tiba2. Pergi shopping pun tak larat nak round lama-lama, maklum la
dah mid-30an umurku. Workaholic macam aku ni mana tau berhenti buat kerja, kan? Tapi aritu ikut mak balik kampung, …

Fools Rush In

Image
Salam. Not long ago I watched a star-studded Hindi movie called Kabhi Alvida Naa Kehna (Never Say Goodbye), which brought me to the fact that women seem to ask questions they already know the answers. Well, I always defensively said it's not true, for I ask questions to get clarifications on several probabilities. Earlier today when I was still on my kimono pyjama and browsing an authentic handbag blog [www.princessvictoriastylo.blogspot.com], I was suddenly directed to the same issue yet once more. But I decided not to sleep on it when I was cycling like a Hijabista would later on in my porch (couldn't find an image of a Hijabi cycling in gym, hence this picture was inserted). 
Anyways, back to the topic. I guess I subconsciously tried not to notice the indirect answers I got from that particular movie then. And now that I'm 'sober' enough to dwell on this twilight zone, I find myself embracing the entire realization with not quite an awe. Have I been such a fool f…