Posts

Showing posts from April, 2016

WW ~ Team Groom: The Sister

Image
Yang berusaha, Kakak.

~ Nai at Tak Pe Je.

So, you've got a ball!

Image
Assalamu'alaikum. Hujung bulan lepas mak ikut aku ke Aeon Alpha Angle, Wangsa Maju. Teruja benar dengar aku nak ke sana, lama tak pergi katanya. Sampai sana dia pilih baju dan kasut untuk staff aku yang nak berenti kerja dan beralih arah ke Pulau Redang, tanda terima kasih mamat tu selalu kulu kilir tolong belikan dia supplements dan hantar ambik dia jumpa doktor. Dah macam anak angkat dia la lebih kurang. Mak tu memang manjakan anak lelaki, kalau anak perempuan dia biasakan suruh berdikari. Pelik tapi benar. Eh, tapi yang bayar ahkak ko ni jugak. Hehehe.
Kisahnya, sebab dah petang, maka aku suruhlah budak tu gi ambik Junior dulu kat sekolah dan bawak datang ke situ sekali ambik kami nanti. Alih-alih anak bertuah tu mintak nak beli basket ball kat kedai Adidas. Aku mana boleh hampakan permintaan insan terkasih, maka aku bawak je la dia masuk kedai. Mak nak ikut jugak, laaa.. Rupanya dia nak bayarkan. Sebab tadi dia ingatkan nak belanja staff aku tu, tapi aku dah bayar maka dia guna…

WW ~ Hantu Keropok Lekor

Image
~ Nai at Tak Pe Je.

Over The Door Storage for Shawls

Image
How about over the door storage for your shawls? I mean, why not? Instead of folding them ever so nicely that we tend not to find anything at all, let's make them scream at our face. And at least try to make a point to use each one of them before changing them with other batch. 

That's what we call utilizing what we have in store. It works so far for me and who knows it might work for you as well? 
~ Nai at Tak Pe Je.

Food For Thought

Image
~ Nai at Tak Pe Je.

Dunia Hitam Putih

Image
Assalamu'alaikum. Lamanya tak gebang kat blog ni, dah naik sawang aku rasa. Sebelum jadi sarang labah-labah jadian, molek kiranya kita layan gambar insan-insan yang wajib pakai baju hitam putih kat bawah ni. Itu kisah bulan lepas masa aku attend satu konvensyen peguam-peguam syari'e Penang.
Semua ni batch IIUM Law Grads tahun 2000, dah masuk 4 series pun umur masing-masing. Saiz badan pun sudah semestinya berubah. Tapi time bergambar tetap rasa macam undergrad students gitu, boleh? Heheh betapanya tak logik akal! 

Ada yang aku last sekali jumpa masa tahun 2000 la, macam dua lelaki hujung ke hujung tu. Nostalgik sungguh la weh..! Dah jadi macam: "16 tahun Kemudian..."  Kalau dua perempuan tu aku ada jugak la jumpa selang setahun ke dua tahun, masa masing-masing ada perhimpunan wajib kat Lembah Kelang. Takde la rasa pelik sangat perasaannya. Lagipun facebook kan ada... Tak la 16 tahun langsung takde khabar berita apatah lagi bersua muka macam yang lelaki berdua tu.

Itulah,…