Posts

Showing posts from April, 2015

WW ~ Things Laying Around Put Together

Image
Label: Wordless Wednesday  Venue: Uniqlo KLCC Date: Monday, 20th April 2015

~ Nai at Tak Pe Je



Nu Sentral Sini Sana Situ

Image
Assalamu'alaikum. Okay, a quick post before kicking off Tuesday morning, looking forward to spending a productive day ahead Insya Allah. Rojak sket entry kali ni, sorry ya kawan-kawan sekalian. Kisah sekitar hari Ahad baru-baru ni, masih segar dari ladang punya dan sebelum diperap dalam peti sejuk, baik aku segerakan siaran tertunda kan? 
Pagi-pagi Ahad tu aku ada bawak orang pergi view rumah sebijik kat Setiawangsa, kekok pulak maklum la first time mainkan peranan sebagai real estate agent gitu ~ Real Estate Agent Separuh Masa (tumpang glam drama Emma Maembong sket, sudilah apa kiranya...). Selama ni takde la pernah sampai carik, uruskan dan bawakkan beriya, cuma tanya-tanyakan networking di kalangan agents. Kali ni lain, memang hands on dari awal sampai sudah. Mudah-mudahan ada la rezeki, Insya Allah. Kadang-kadang peluang yang datang ni boleh jadi berjangkit kekdahnya, dari separuh masa kepada sepenuh masa. Tak caya tengoklah drama Emma yang meletup sekarang ni, takkan la korang…

Tentang Kerja, Tuntutan Perut dan Kehendak Naluri

Image
Assalamu'alaikum. Dahsyat dengar tajuk kat atas tu, gegak gempita padahal takde menda pon. Cerita bab makan-makan lepas tension kerja diikuti dengan window shopping a.k.a jalan-jalan carik pasal. Simple je blog ni, makin hari makin senang berbahasa ibunda campur-campur bahasa ayahanda orang lain sikit-sikit. Takpe je, kan? 
Hari Rabu kelmarin Adah dengan aku ada buat kes sama-sama kat KL, dia tolong aku menggalas beban yang dah 3 tahun aku tanggung sendirian. Bukan apa, sesetengah orang lebih suka ambik khidmat peguam syari'e perempuan atas sebab-sebab tersendiri, so aku tak boleh la memandai-mandai heret cik abang aku jadi counsel, kan? Bila dah tak tergalas beban tu, aku mintak jasa baik Adah join sekali naik sampan, sama-sama mendayung mencari penyelesaian. Seriously aku bersyukur ada samar-samar dah cahaya kat hujung jalan yang sangat bersimpang-siur ini. Alhamdulillah.
Sesuai la dengan tahap gaban mengembara ke ruang angkasa nan gelap, maka kami pergi carik makan kat tempat…

WW ~ Sisters Are Born To Gossip Together

Image
Label: Wordless Wednesday Venue: Baskin Robbins, Wangsa Walk Mall Date: April 12th 2015  Day: Funday Sunday

#awakkatmana

#gossipgirls

~ Nai at Tak Pe Je.




Sepetang Bersama Bumble Bee Bam Bam Athiyya

Image
Assalamu'alaikum. Entry ni lama gila dah terperap dalam deraf... Baru terperasan malam aritu dan tertangguh lagi sampai beberapa ketika. Been under the weather lately, betul tak tipu cakap masjid punya! So pagi ni sebelum bersilat cekak gayung segala, moleklah aku selesaikan pertarungan yang ni dulu. Here goes.
Nampak betapa happy nya peneman kepada kanak-kanak dalam gambar kat bawah? Begitulah magis nya kuasa Allah, duduk kat sebelah toddler pun boleh jadi teramat happy. Hubungan family ni pon begitulah, tumpang bahagia dan membahagiakan. 

Anak sedaraku nan seorang, Athiyya Hanaani yang bertuah yaamat ni memang kesayangan hati kami semua, lebih-lebih lagi sekarang ni dah dapat kaki terkedek-kedek ke sana ke sini. Tapi masa gambar2 ni semua diambil, dia baru boleh merangkak. Lama tu Mak Long perap cerita ni kasik kaw itu jeruk! 

Ni Mak Long & Nenek. Beza umur 20 tahun, tak aci betul Nenek kawen awal! Hehehe. Precious woman in my life. Love Love Love her! Jenuh pergi Wangsa Walk c…

WW ~ Baru Ada "Kick"

Image
Label: Wordless Wednesday 

#lidahcilipadi
~ Nai at Tak Pe Je

Kompilasi Suka-Suki, Merah Mata Coklat-Hitamku

Image
Assalamu'alaikum. Tengok dalam senarai entries, ada 1 draft yang belum diproses. Sebelum dijeruk diperam dan dAipekasamkan, baik aku susun ayat dan taip apa yang patut kat sini. Kadang-kadang aku ni bukan ada motif sangat letak gambar dalam satu draft, tapi sesedap tutti frutti je ikut mood. 

Contohnya gambar basikal ni, pujaan dan penyelamat aku daripada obesiti ni, entah kenapa ada dalam kompilasi gambar pada tika dan saat ini. Padahal masa tu aku ada ambik gambar untuk kongsi dengan whatsapp group, sebab semua pakat upload gambar apa yang depa tengah buat. Kebetulan aku baru lepas kayuh basikal, snap aje la gambar benda alah tu.

Yang ni masa tengah tunggu nak boarding flight, sejuk la konon sampai pakai jaket bagai. Tapi itu la masalahnya, aku memang penyejuk especially kat tempat yang pasang aircond full blast punya. Kebiasaannya siap kena selimut beriya walaupun dah pakai *cardigan/jaket/sweater (potong mana yang tak berkenaan). Dan jaket ni lain dari yang lain sket, sebab hadi…

WW ~ Because Happiness Is The Truth

Image
Label: Wordless Wednesday 

#awakkatmana

#bff

~ Nai at Tak Pe Je.