Nuffnangx

Monday, 22 June 2015

No Mirror No Cry, Avani Sepang Gold Coast Resort

Assalamu'alaikum. Pernah tak korang nak pakai tudung tapi takde cermin? Ataupun lebih suka guna kamera dalam telefon? Tapi macamana pulak kalau takde cermin dan telefon korang tengah charge? Takde masalah... Sila gunakan sebiji mug dan letakkan telefon korang dalam tu, bolehlah guna kamera seperti biasa. Heheheh.


Menda ni jadi lebih kurang 2 minggu lepas masa cuti sekolah. Bawak anak jalan-jalan habiskan baki cuti penggal sekolah kat Sepang. Cermin gedabak ada dalam tandas tapi ada orang tengah guna tandas, aku terdesak nak carik cermin maka itulah jadinya. 


Kat luar bilik ada cermin, tapi masalahnya jiran tetangga di sekeliling suka lepak kat balkoni. Defeat the purpose la kalau aku nak pakai tudung tapi orang sebelah nampak tengkuk dan leher sementara aktiviti membetulkan tudung berlaku. 


Aku suka sangat-sangat tempat ni, cantik baq haaaangg...! Damai lagi mendamaikan, sesuai betul untuk merehatkan minda dari hiruk pikuk keriuhan kota metropolitan kekdahnya...


Avani Sepang Gold Coast Resort nama diberi. Ada masa aku nak pergi lagi. Moh ikut aku? Aku belanja gambar satu, ya? Tapi aku tak sempat nak buat entry khas pasal resort ni, ntah bila gamaknya bleh paksa diri buat. Nampak beskal kat tepi tu? Haa... Kami sewa dua buah je. Satu junior bawak secara solo, satu lagi senior bawak secara solo jugak tapi aku jadi pembonceng tegar. Kesian mamat tu termengah-mengah dan terhoyong-hayang nak kasi balance beskal. Maklum la, muatan lebih had. Ngeee....


Best memories ever! Nasib baik yang pecah bukan tayar beskal tapi pankreas kami duk gelak besar. Buruk benor orang tua bercinta naik beskal. Tapi iya la kan, takde yang tua mana ada yang muda? Gitu....

~ Nai at Tak Pe Je.




4 comments:

  1. wowww haha...sure lomantik....kenapa tak suruh junior amekkan gambar berdua nek beskal tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la.. Kamera selalu dgn Nai agaknya. Junior plak selalu pecut dulu dan tunggu kat tempat parking beskal.

      Delete
  2. hahhaha so suwettt la kak ;p rugi plak tak ambik gambar

    ReplyDelete