Bertemu Padamu?

Sejakku bertemu padamu
Fikiranku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengobatkan hatiku rindu

Tu dia.. Catchy betul lagu Puan Sanisah Huri kita ni. 
Sejakku Bertemu Padamu tajuk nya.
Jap2 ini aku rasa nak tempah baju kebaya pendek pakai dgn kain kembang. 
Tak pon kain sendat, kena jalan kepit2 mcm Saloma. 
Jangan marah...  
Kalau ikut style cover album cik puan ni pon ok gak, retro gitu! 
Paling2 kena berambat dgn mak je suh pi tukar baju. 
Tak pon, kena jeling 360 darjah dengan tuan besar. 
Ampun...

Tapi, kan.. konpius kawan. 
Melopong kejap masa perasan lirik lagu nih bila dah tak berapa nak muda nih. 
Ada pulak bertemu padamu? Tepuk dahi la aku jadinya. 
Dah fikiran terharu pulak tuh! Adeh... 
Apa nak buat, masa tu DBP dah ada ke belum aku pon tak sure.
Lepas ni kena riki2 kat Google kejap.  
Tergaru2 gak kepala duk pikir pasal fikiran yang terharu. 
Bertemu pulak padamu, owh sungguh tragis..! 
Biru mata hitam cikgu Tatabahasa nak betulkan ayat tu, jangan main-main! 
Kata sendi nama dah jadi kata sendi lutut, weh.. 

Tak kisah la, at least maksudnya sampai. 
Dimaafkan la, sebab masa tu BM kan gaya klasik gitu. 
Lagipun, ejaan & gaya bahasa bukan macam sekarang. 
Tak masuk akal kalau zaman sekarang ada orang buat lirik macam gitu. 
Tapi hebatnya P. Ramlee bleh cipta lagu ni.  Tak lekang dek panas, tak lapuk dek hujan.
 Feel good song, pada hemat kawan. 
Tak sabar pulak nak bertemu padamu kanda, agar fikiranku jadi terharu...




Terbaik....
Bangga aku jadi peminat P. Ramlee.





Comments

Popular posts from this blog

Orang Malaya di Osaka : Kansai Trip

Teaser : Jejak Kansai Junior

Jubah Hitam dan Tudung Bawal Satin