Gores Mata Sket Je

Assalamu'alaikum. Hari ni aku ada nak jumpa orang kat KLCC, saje turun awal sikit untuk lepak minum kopi sorang-sorang. Ingat-ingat lupa je Starbucks kat tingkat berapa, rasanya macam kat hujung sebab macam pernah nampak. Sekali baru perasan, landmark nya adalah Butik LV dan naik ke tingkat 3, Ramlee Mall. Heheheh. Bikin panas je lalu depan butik tapi tak boleh singgah. Ambik gambar je la yang mampu, dek non! 


Masalah dengan Starbucks outlets ni kan, cara penyediaan kopi yang tengok kemahiran pekerja. Jadi selalu confused nak mintak single shot ke double shots kopi yang sesuai dengan selera. Pagi ni aku mintak Double Tall Latte, maknanya medium-sized cafe latte dengan 2 shots. Sekali tak menepati pulak kehendak aku yang kalau bab kopi memang cerewet. Takpe la Nai.. Syukur la dengan apa yang ada. Alhamdulillah.


Anyways, dah lama benar rasanya aku tak mekap bila keluar rumah, celak pun tak pakai. Entah apasal rajin sikit pagi ni nak gores celak kasi jangan polos sangat. May be sebab tengok gambar sendiri masa jumpa orang petang semalam rasa sedih... Nampak macam payah je nak bukak mata. Tau la awak tu tak sihat, tapi tak payah la ketara sangat kan... Tempelak hati kepada diri sendiri.


Lepas ni kalau ada orang tu sindir2 kalau nak mekap depan cermin, aku akan tunjuk gambar muka penat kat atas tu. Alasan terbaik buat masa ni, heheeh. Ala, gores mata sikit je bang.. Peace! ^_^

Ok la, nak sambung minum kopi. Nanti bila jumpa orang takde la sibuk nak minum, makan dan dengar masalah dia lagi kan? Terima kasih sudi baca. Assalamu'alaikum.

~ Nai at Tak Pe Je.









Comments

Popular posts from this blog

Orang Malaya di Osaka : Kansai Trip

Teaser : Jejak Kansai Junior

Jubah Hitam dan Tudung Bawal Satin