Nuffnangx

Saturday, 16 January 2016

New Leaf

Assalamu'alaikum. Tengok statistik sekejap, jom! Hari ni 16 haribulan Januari tahun 2016. Kali terakhir aku update blog (itu pun takat letak gambar kerusi sebijik) bila? 16 haribulan Disember tahun 2015. Lama tak lama la, tapi Setahun Kemudian?! Selamat Tahun Baru, kawan-kawan sekalian. Kepada yang jenis simpan azam, teruskanlah. Kepada yang jenis tak kuasa nak berazam bagai, teruskanlah. Akhirnya kita semua kena jugak teruskan hidup dengan penuh iltizam dan semangat waja, kan? 

Aku macam biasa, tahun baru ke tahun lama ke, keadaan tak banyak berubah. Cuma selagi mampu aku cuba yang terbaik untuk membaikpulih segala kekurangan, kerja harian dalam kehidupan semua orang tu sebenarnya. Tak perlu tunggu tahun baru nak berubah, at least itu bagi aku la kan. 

Yang paling ketara tahun ni mungkin susunan priorities la jelas berubah bagi aku. Kalau selama ni aku berbagi masa antara kerjaya dan anak, tahun ni aku memang dah set nak lebihkan masa dengannya. Bukanlah bermaksud aku tak pergi kerja dan jadi surirumah sepenuh masa, jauh sangat tu. Tapi kerja aku berhenti sebaik saja masuk waktu Maghrib, hampir setiap weekdays. Untuk tahun ni la, kan. Sebabnya memang aku dah set macam tu sejak 2 tahun lepas, kira perancangan yang tinggal waktu untuk dilaksanakan gitu. Setakat ni keadaan nampak terkawal, Alhamdulillah.

Takde masa la pulak nak berborak panjang, korang. Aku melanja selfie la satu, ya? Kita jumpa lain kali, selamat berhujung minggu!


~ Nai at Tak Pe Je.





2 comments:

  1. ye lah.. patutlah dah lama tak nampak.
    anyway, family is the priority kan..
    blog macam sampingan sambil tambah ilmu dan teman..

    Happy new year lah kan. wheeee

    ReplyDelete