Nuffnangx

Friday, 11 September 2015

Juma'at Nan Berjerebu

Assalamu'alaikum. Juma'ah Barakah kawan-kawan semua.. Apa khabar hari ni? Teruk betul jerebu kat KL, pedih mata hidung segala bila keluar rumah. Bawak kereta pun sebelah tangan pegang stereng, sebelah lagi pegang napkin tutup hidung. Banyak-banyak minum air, tau korang.. Jangan sampai batuk. Musim macam ni kalau dah batuk, bercinta nak baik nanti! 


Aku bawak kereta masuk spa hari ni, kasi treatment belaian manja tarik bau segala sementara jumpa orang bincang bisnes juta-juta lemon kekdahnya. (Sila baca dengan nada paling berlagak yang termampu dek minda). Hahahah. Biasalah korang, keja macam aku ni tadah je telinga orang nak cerita apa pun. Bercakap bila perlu, menjawab apa ditanya. Selebihnya, pasang telinga. 


Oh, ya.. Pakaian hari ni pelik sikit. Baju kurung modern tapi dijodohkan dengan seluar panjang putih, kasut sport macam nak gi jogging, beg galas macam nak gi mengembara. Tema apa pun tak tau la, merapu tahap gaban. Santai aje, janji sopan dan tak mengganggu lalu-lintas.


Awal pulak update blog kali ni, alang-alang lepak surau tunggu solat Asar kekdahnya, baik buat keja berfaedah seperti berborak dengan korang semua melalui bahasa bisu ini. 


Terima kasih sudi baca, sampai jumpa... Jaga diri hiasi peribadi. Assalamu'alaikum.

~ Nai at Tak Pe Je.

No comments:

Post a Comment