Nuffnangx

Monday, 25 February 2013

Sudaa... Kena Secepuk Dengan Elly!

Assalamu'alaikum. Lama tak buat entry kut BM.. Hurmm.. Elly punya pasal, kuharungi, Jebat!
(For all my other readers who don't know Malay, I'm sorry, this one is meant to answer the 11 Q's from a blogger friend, which were all in Malay..)

Okeh, ni la jawapan soal-balas Elly kat diriku ini.. Jeng3x...!

1- camner korang leh baca blog aku?
Jwpn: Sebab dulu skolaa... Ngeee... From someone's blog, actually.

2- apa pendapat korang tentang aku
Jwpn: Sempoi, penyayang & lam ati ada taman...

3- korang ada nama glamour tak, kalau ada sila nyatakan!
Jwpn: takde. Tapi bagi adik2 aku, "Nai" tu nama glemer sebab dorang panggil aku "Kakak".

4- apa korang buat time bosan
Jwpn: Keluar jalan sengsorang, ukur kilometer.

5- kalau diberi peluang bercuti, mana korang nak pi dan kenapa
Jwpn: Nak gi buat Umrah Ziarah Istanbul. Sebab daaa lama simpan niat.

6- kalau diberi pilihan, korang nak gemuk atau kurus
Jwpn: Nak sedang2 elok.

7- meroyan di blog, releven atau tidak dan mengapa?
Jwpn: Relevan ke tak, itu hak masing2 ... It's a free global network. Ngeee...

8- bf, gf, suami atau isteri baca tak blog korang?
Jwpn: I wonder myself, Elly.. Hurmmm...

9- nape korang berblog?
Jwpn: Sebab mmg minat menulis dari kecik sampai tak brp kecik ni ha, deq non..!

10- korang rasa apa jadi kat korang 10 tahun dari sekarang
Jwpn: Hopefully hidup lagi & still berblog. Ameeeeeen. Oh, jadi makin muda, kot? Ngeee...

11- agak2 korang, kalau korang terserempak ngan aku kat luar, korang tegur tak? dan apa yang akan korang buat kat aku?
Jwpn: Kalu cam, musti tegur punya... Salam peluk cium ko! Melanja makan. Bergambo sampai lebam. Upload kat FB. Blog about it, babe... Ngeeee...

Itu je la pon. Terima kasih la sudi baca sampai abis. Bye... Sayang korang semer!




12 comments:

  1. Replies
    1. Tu la... Awak pon kena jawab soklan2 yg akak tag dlm my previous post.. Sudi2 kan laa... ^_^

      Delete
  2. wahh puas ai dpt baca dlm BM ekeke
    happy dapat kenal u kakak :)
    hug!

    ReplyDelete
    Replies
    1. XOXO Hugs & Kisses... Boleh je tulis kot BM tp kn translate English, kesian org lain yg x phm. Harapkan google, ckp dgn itik lagi bgus. Ngeeee... Hepi kenal awak jgk, deq...

      Delete
  3. nai mgm sgt humble...walaupun memalu mulanya nk jumpa u......hope boleh jumpa u lg...walaupun malu masih tak abes...hehee

    eh..relevan ke komen ni....? takpe je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, takpe takpe.. takpe je pon.... no worries! semer pon dikira relevan, suka org dtg tinggalkan komen kat sini. tima kasih..

      ni asal nak malu2 ngan kita ni? kita ni mahram tau, x bleh kawen, x bleh nikah. so.. toksah malu2.. i pun nak je jumpa u lagi. meh ler...

      Delete
  4. tq nai for answering all my question in bahasa, even mixed a little bit...really appreciate hhaahhahahahhaa padan muka ko kan nai, len kali rajin2 tag den ye, seb bek den bagi 11 question, if 22???????????
    amekkkkk ko!
    wakakkakakakakkaa hope we have chance to meet each other one fine day!
    that time i dont know when!
    kkakakakkaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. 22 pon aku jawab.. Heheh. Len kali pk 22 kali nak tag org.
      Ye la, BM ku sebenarnya bagus.. ^_^ Nanti pjg umur, jodoh dan kesempatan, kita jumpa.. Insya Allah...

      Delete
  5. Dlm masa 10 thun boleh makin muda ka? Huih collagen power tu...cer pas sini sama akak pun nak muda jgk hahaha
    Bila pulak kita boleh ber dating ye nai? Teringin nak bertentang mata dgn awak deq ...:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wishful thinking, kak.. Muda di hati pun boleh..! Haa.. Akak email nai no tepon, nanti nai whatsapp nak jumpa bila dan di mana. Jeng3x...

      Delete