Nuffnangx

Friday, 5 April 2013

Purple Crepe Silk Batik On Friday

Assalamu'alaikum. Hari ni aku masuk ofis lepas lunch. Pagi tu ada banyak menda sangat nak kena buat kat luar. Buat semua tu lengkap berbaju kurung ungu. Batik sutera crepe yang sangat selesa, sejuk dan semestinya lembut. Itu la satu-satunya batik sutera crepe yang aku pernah ada. Hadiah dari Kota Bharu, Kelantan. Lama dah, lebih kurang 4 tahun lepas.

Assalamu'alaikum. I went to the office after lunch today for I had a little bit too many things to do outside. And I did all that clad in a pair of purple kurung, made of crepe silk batik. A very comfy, cooling and definitely soft fabric. The only crepe silk I've ever had, a present I got 4 years back from Kota Bharu, Kelantan).


Dan sejak tu, aku dah jatuh hati pada batik sutera crepe, tapi tak beli-beli pun lepas tu. Sampai la hujung tahun lepas. Aku beli online, kawan aku jual kat facebook. Kali ni datangnya dari Terengganu.

And I have fallen in love with crepe silk batik ever since, but I never bought any afterwards. Not until the end of last year, anyways. I bought a pair online from a friend who sold it in facebook. This time it came from Terengganu.


Aku pakai baju ni sampai la dekat pukul 10.00 malam, lepas jumpa orang kat luar. Masa menaip ni pun masih duk pakai baju yang sama. Teruk betul semangat batik hari ni, ya?

I wore the kurung right until it was almost 10.00pm, after I met someone outside. Even was still wearing it while typing this. Quite a spirit of batik today, huh?

Okay la, ya... sampai kita jumpa lagi. Terima kasih sudi singgah. Sayang sangat korang...!

Well, that's it.. until we meet again. Thanks for dropping by. Love you guys so much...!

- Posted using BlogPress by Nai at Tak Pe Je

7 comments:

  1. Mana nk dpt batik crepe ni nai? Kata blh beli online kan...

    ReplyDelete
  2. Sutera crepe best pakai. Btw. Salam kenal bloggers. Jemput join GA nina yea ♥ ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. Sejuk je & ta cepat berkedut. Tq dtg & singgah bg komen..

      Delete
  3. Waalikumoasalam! Hey nicce blog!
    and crepe silk idea aWsum:-)
    Do follow me at http://makeupbeewithcrazyme.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...berminat dengan sutera crepe?sila singgah dan like page fb TSUKI MOON SHOP..atau email ke tsukimoonbulan@gmail.com..boleh jgk sms/whatsapp ke 017-6052330.
    Saya menjual sutera crepe terbaru. 1 design 1 pasang sahaja.THANKS.

    ReplyDelete