Alah Membeli, Menang ke Kalah?

Assalamu'alaikum. Cik Beskal rosak. Dah lama daaaaah... Biasa la kan, Acer je pon tajuk dia. Bukan mahal pon, harga suam2 kuku aje. Tak terhantar2 repair. Skrin ke apa ntah problem nya. Mungkin gak sebab anak bertuah tu pernah jatuhkan dulu, barang dua tiga kali. Jadik meraaaaah je skrin Cik Beskal.

Aku duk tahaaaaaan je nak carik teman pengganti. Sekali ada member tu gi rembat Macbook Air, boleh? Huaaaaaaargh...... Terkesima haku! Tapi takpe. Takpe... Kutahan, Jebat! Bab2 bertahan ni aku memang la legend, kaaaaan? Hehehe. Yeah, right! Pagi2 buta tadi aku dah riki2 tengok mana yang terbaik untuk keperluan dan kemahuan. Batasannya, kemampuan. Owh, sungguh ketat bajet haku, beb..!

So, agak2 apa yang aku duk riki2 tu? Asus Zenbook vs Macbook Air, korang. Waaaaah... Harus la, kaaaaaaaan? Ngeh3x. Tak salah menyimpan impian, tak gitiew? Tapi kan korang, sebenarnya duk beli menda2 sewaktu dengan notebook/laptop/ultrabook ni, memang banyak yang harga mampu milik. Cuma itu la, cepat nau rosaknya. Apa kata kali ni kita berdikit2 penuhkan tabung syiling dan bersabar, bersabar dan terus bersabar, sampai la bleh beli kebaboooom Asus Zenbook ataupun Macbook Air? Apa kata? Sekali, bila tabung penuh.. Dah ada generasi baru Asus dan Macbook! Heheheh.

Aku bukan apa, leceh kalu Macbook ni. Bukannya ada Adobe Flash Player pon. Beli mahal2, itu pon takde ke, weh? Macam ipad jugak.. Kena install Photon. Itu pon tak sama macam Adobe Flash Player. Itu je yg buatkan aku carik dan mengintai dari tirai kamar teman pengganti tajuk lain. Itu je? Padahal sebab harga.. Heheheh.

Takpe la korang. Aku hantar la kejap Cik Beskal tu kat kedai Ah Ti bawah ofis aku tu. Dia mesti tergolek2 tengok Cik Beskal, maklum la desktop ofis dia pon Apple. Masa aku tanya dua bulan lepas nak beli Samsung Galaxy Note 2 ke HTC, dia jawab: "I-Phone 5 maaaaa...!" Hurmmmm...
Yang penting, Cik Beskal tu nanti bleh lagi berkhidmat untuk agama, bangsa dan negara. Ameeeen....

Aku beli amenda jadi teman pengganti Cik Beskal tu kita tunggu dan lihat aje, ye? Doakan aku ada rezki lebih tak lama lagi, ye? Sayaaaaaaaang korang!

Ok la, nampak tak Cik Beskal? Kat sebelah aku tu.. Yang kaler hijau tu. Nanti la len kali aku amik gambo dia secara solo. Ok la ekk, aku nak gi Bukit Bintang kejap. Ada hal sket. Sekian, terima kasih. Assalamu'alaikum.




- Posted using BlogPress by Nai at Tak Pe Je

Comments

  1. Moga nai murah rezki...ameeenn
    Toksah beli asus lah...cepat panas dan mudah weng...hehee
    Tak nak tgk sony netbok ke? Comel sgt geram nengok nye ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak.. Review ckp asus bagus, x la panas sgt.. Sony? Tgk la kak.. Riki2 dulu.. ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Orang Malaya di Osaka : Kansai Trip

Teaser : Jejak Kansai Junior

Jubah Hitam dan Tudung Bawal Satin